Nádej na futbalovú akadémiu ešte stále žije, ale…

Čitateľom Gemerlandu a verejnosti je známe, že na septembrovom  rokovaní mestského parlamentu v Rimavskej Sobote poslanci poverili primátora mesta rokovaním s partnerom v Miškovci. Zároveň, na žiadosť primátora zástupcovia občanov doplnili aj členov rokovacej komisie (v zložení: Jozef Šimko, František Auxt, Miroslav Bitala, Jozef Tóth, Viliam Vaš), ako doplnok uznesenia o vyžiadaní si stanovísk Protimonopolného úradu SR (PMÚ) i Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Na stanovisko posledného menovaného SFZ už nebude potrebné ani čakať, pretože podľa najnovších dohôd strán, nebude Mestský športový klub (MŠK) vstupovať  do Mestskej futbalovej akadémie (MFA- založená maďarskou stranou). Ale naopak, po prípadnom úspešnom odhlasovaní v MsZ a podpísaní zmlúv oboma stranami, sa uvažuje o vstupe MFA do MŠK. Perspektívne, na budúci rok bude možné žiadať pre spoločnú MFA aj nástupnícku licenciu. Ale to je ešte v súčasnosti iba sen…

Takisto, ani prípadné antimonopolné stanovisko nemá čo hovoriť do uvažovaného prenájmu mestského majetku- mestskej eseročke. Lebo akokoľvek je ono v súčasnosti „utajované“, nič nezmôže proti zákonným kompetenciám mesta prenajímať svoj majetok. Najmä pre vlastnú organizáciu!

Rokovací tím v zložení: Štefan Szántó, Ladislav Rigó, František Auxt v stredu prerokoval s potenciálnymi partnermi aj doteraz 8 sporných bodov a dohodli sa na ich zakomponovaní do návrhu zmlúv o spolupráci, založení MFA, rekonštruovaní športovísk v Rimavskej Sobote a budúcom fungovaní akadémie. Právnici oboch strán ich majú „učesať“ a čoskoro predložiť na rokovanie príslušných mestských orgánov. Optimisticky môžeme hovoriť aj o predložení materiálu na rokovanie mestského zastupiteľstva ešte na októbrovom (príp. mimoriadnom) zasadnutí.

Po takmer ročnej anabáze vyzerá možná spolupráca na futbalovej akadémii úplne reálne. Avšak, predsa len musím podotknúť, že v prípade  ďalších obštrukcií z našej rimavskosobotskej strany, maďarský partner zatiahne ručnú brzdu, nakoľko už zahájil rokovania aj s inými záujemcami. Je len na primátorovi mesta, ako rýchlo dokáže predložiť predrokované návrhy zmlúv na schvaľovanie v Župnom dome. Pán Boh pomáhaj Rimavskej Sobote, aby sme vysoko pravdepodobnú takmer 4-miliónovú investíciu dostali a využili ju v prospech našich detí, mládeže a občanov nášho mesta!

Autor: Viliam Vaš, poslanec MsZ

 

Publikované 8. 9. 1018

 

 

Zdieľajte článok

Diskusia

  1. "Po takmer ročnej anabáze vyzerá možná spolupráca na futbalovej akadémii úplne reálne."

    naozaj? po poslednych komentaroch primatora na jeho FB profile? po clanku ktory napisal na mestsku stranku?

    naco vlastne bola vymenovana komisia, ked nakoniec do Miskolcu cestovali szanto s rigom?

Pridaj komentár