Chodec zomrel pod kolesami kamióna

Polícia v Lučenci vyšetruje tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej zomrel chodec. Stala sa v stredu, 30. januára na ceste I/16 v katastri obce Vidiná.

„60-ročný chodec z Vidinej prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov, bez ohľadu na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcej jazdnej súpravy zloženej z ťahača Ivecos návesom. Súpravu viedol 50-ročný vodič, občan Rumunska, v smere od Zvolena na Rimavskú Sobotu a pre krátku vzdialenosť a náhlemu vstupu chodca z pravej strany cesty,zrážke už nedokázal zabrániť,“ vyjadrila sa krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Dodala, že chodec pri nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Požitie alkoholických nápojov u nebohého chodca bude zisťované pri nariadenej súdnej pitve. Vodičovi pri dychovej skúške namerali 0,23 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 0,48 promile. Miera zavinenia a príčina dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie.

Zdroj: Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica

 

Publikované 31. 1. 2019

Zdieľajte článok

Pridaj komentár