Dobitá mladá žena zomrela, zranenia jej spôsobili sestra a švagriná

Vo štvrtok, 3. januára bola polícia v Rimavskej Sobote vykonávať asistenciu RZP, ktorú privolali k zranenej žene. Nachádzala sa v časti za Košickou cestou v Rimavskej Sobote, v blízkosti vodárničky, kde v bývajú bezdomovci. Lekár na mieste uviedol, že zranenia boli mladej žene spôsobené inou osobou.

„Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a prípad začala vyšetrovať. Po prijatí oznámenia všetky skutočnosti nasvedčovali tomu, že páchateľ 31. 12. 2018 na presne nezistenom mieste v Rimavskej Sobote spôsobil žene zranenia, ktorú príbuzné našli na ulici J. Bodona na sídlisku Západ, dobitú pri kontajneroch,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ďalej uviedla, že 29-ročnú Máriu z Husinej previezli so zraneniami do nemocnice a prípad prevzal vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote. Počas vyšetrovania policajti zistili, že ku skutku došlo tak, že jej zranenia spôsobili príbuzné – sestra a švagriná, ktoré na začiatku vyšetrovania klamali.

„Dňa 31. 12. 2018, keď sa poškodená vrátila do miesta bydliska, došlo s príbuznými k slovnej hádke, po čom ju jedna z nich bila a kopala do celého tela. K fyzickému útoku sa pridala aj druhá, ktorú ju taktiež bila a kopala. Potom sa dohodli, že Máriu vyvlečú z jej príbytku a priviažu o drevený stĺp prístrešku, kde ju nechali minimálne dve hodiny priviazanú, počas ktorých ju kopalia bili do rôznych častí tela. Po niekoľkých hodinách ju odviazali a preniesli do príbytku, kde ju uložili na posteľ. Dobitá Mária na posteli preležala ajnasledujúci deň, nejedla, nepila a na posteli ležala až do štvrtka, 3.januára, kedy jej na naliehanie ďalších príbuzných, ktorí prišli na návštevu, privolali lekársku pomoc. Dovtedy jej potrebnú pomoc neposkytli,“ uviedla  v súvislosti s prípadom M. Faltániová.

Na základe zistených skutočností počas vyšetrovania, a keď v sobotu v skorých ranných hodinách žena v nemocnici zomrela, vyšetrovateľ 24-ročnú Sindu a 34-ročnú Oľgu z Husinej, obvinil zo zločinu obmedzovania osobnej slobody v súbehu so zločinom zabitia v spolupáchateľstve.

„Po vykonaní všetkých procesných úkonov vyšetrovateľ obvinené umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. V pondelok (7.1.) sudca okresného súdu vzal obvinené ženy do vyšetrovacej väzby. Za zločiny, ktorých sa dopustili na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 9 až 12 rokov. Prípad je v štádiu vyšetrovania a nie je vylúčené, že im bude vznesené obvinenie aj z ďalších trestných činov,“ uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

Zdroj: Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica

 

 

Publikované 7. 1. 2019

Zdieľajte článok

Pridaj komentár