Čo so živým vianočným stromčekom po sviatkoch?

V ostatnom čase čoraz viac ľudí uprestostňuje živý vianočný stromček pred umelým. Vôňa ihličia totiž prevonia celý príbytok. Čo však so stromčekmi po sviatkoch? Väčšinou sa hromadia pri kontajneroch a končia na smetisku.

Jeden z centrálnych dodávateľov tepla však prišiel s nápadom zorganizovať biomasovú tombolu na zber živých vianočných stromčekov s cieľom zabezpečiť ekologické teplo pre mesto a domácnosť. Každý, kto donesie do konca januára do areálu spoločnosti vianočný stromček, bude navyše zapojený do zlosovania o nový kávovar.

Biomasová tombola prebieha napr. aj v mestách Hnúšťa, Poltár, Žarnovica, Tlmače  či Medzilaborce.  Podrobnejšie informácie o tejto aktivite sú zverejnené na oficiálnych stránkach týchto samospráv.

Myslím, že takýto nápad Národnej energetickej spoločnosti, ktorá je materskou spoločnosťou firiem, prevádzkujúcich jednotlivé systémy centrálnej výroby a distribúcie energií. by sa mohol uplatniť vo všetkých mestách na Slovensku. Vďaka nemu stromčeky po vianočných sviatkoch nájdu ďalšie využitie- prispejú k teplu domova.

Autor: Marta Kanalová

 

 

Publikované 7. 1. 2019

 

Zdieľajte článok

Pridaj komentár