Opäť premáva sobotný autobus pre lyžiarov z južných miest

Za 2 eurá sa môžu lyžiari a turisti z Fiľakova či Lučenca odviesť každú sobotu priamo do lyžiarskych stredísk. Autobus začína premávať prvú januárovú sobotu.

Banskobystrický samosprávny kraj, mesto Fiľakovo, mesto Lučenec a oblastná organizácia cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie od tejto soboty spúšťajú prevádzku sezónneho skibusu pre lyžiarov a turistov do lyžiarskych stredísk Látky – Prašivá a Kokava – Línia.

Od prvej januárovej soboty začne premávať na pravidelnej trase s desiatimi zastávkami autobus pre lyžiarov počas zimnej sezóny.

Autobus vychádza každú sobotu vždy o 8.15 z autobusovej stanice vo Fiľakovo a následne bude naberať cestujúcich na zastávkach Lučenec Rúbanisko II, Lučenec autobusová stanica a Obchodné centrum Galéria, Vidiná, Lovinobaňa, Mýtna, Hriňová, aby vyviezol turistov do stredísk Látky – Prašivá a Kokava nad Rimavicou – Línia.

„Som nesmierne rád, že sme sa dokázali v kraji spojiť. Autobus a jeho trasu sme tento rok rozšírili a predĺžili. Predĺžili sme pôvodnú linku začínajúcu v Lučenci o ďalšie mesto, aby mohli využiť lyžiarske strediská v kraji aj ľudia z Fiľakova,“ povedal predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter.

Po rovnakej trase s rovnakými zastávkami sa bude autobus vracať z prvej zastávky o 14:30.

Lyžiarsky autobus môžu turisti využívať od 5.1.2019 do 9.3.2019

Cena cestovného lístka je 2 eurá, a je v nej zahrnutá preprava lyží či snowboardu a príručnej batožiny.

Od januára by mal začať premávať aj lyžiarsky autobus, ktorý bude vychádzať z maďarského Šalgotarjánu a pokračovať cez lyžiarske strediská až na Chopok.

Zdroj: Mgr. Marcela Glevická, vedúca oddelenia styku s verejnosťou

 

 

Publikované  4. 1. 2019

 

Zdieľajte článok

Pridaj komentár