Fiľakovo bude mať od januára nového viceprimátora

Od nového roka zasadne do viceprimátorskej stoličky Fiľakova nová tvár. Lászlóa Kerekesa vystrieda v kresle Attila Visnyai, miestnym známy ako dlhoročný poslanec mestského zastupiteľstva a prezident FTC.

Primátor Attila Agócs si za svojho zástupcu vybral doterajšieho prezidenta FTC Fiľakovo a mestského poslanca Attilu Visnyaiho. „Považujem ho za schopného lídra.Svoje schopnosti preukázal už mnohokrát ako šéf našich športovcov. Taktiež si myslím, že bude vedieť v prospech mesta využiť aj svoju doterajšiu kariéru v prostredí polície,“ zdôvodnil primátor.

Attila Visnyai pôsobil od roku 1995 v Policajnom zbore SR, najskôr na obvodnom oddelení, neskôr na „kriminálke“. Viac ako 15 rokov je príslušníkom Úradu boja proti organizovanej kriminalite, neskôr pretransformovaného na NAKA. „Moja práca bola vždy zameraná na odhaľovanie závažných trestných činov. Nová funkcia, ktorá ma teraz čaká, je pre mňa veľkou zmenou. Som za túto príležitosť nesmierne vďačný, ale mám aj veľký rešpekt,“ povedal budúci viceprimátor. Vymenovaný bude až v novom roku, nakoľko plynie lehota na jeho odchod z NAKA do predčasného dôchodku.

Ako ďalej pokračoval, svoje doterajšie skúsenosti chce zúročiť aj v novej funkcii. „Budem mať na starosti predovšetkým úsek verejného poriadku, teda kamerový systém, mestskú políciu a MOPS. Po bývalom viceprimátorovi však preberiem aj ďalšiu agendu, pre mňa novú, napríklad v oblasti energetiky,“ doplnil. Naďalej ostáva aj v prezidentskom kresle FTC. „Začiatkom roka však prebehnú nové voľby, tak sa ukáže, či tam ostanem aj v ďalšom volebnom období. V každom prípade ostanem v oblasti športu aktívny aj naďalej,“ zakončil.

Zdroj: Klaudia Kovácsová, hovorkyňa mesta

 

 

Publikované 19. 12. 2018

Zdieľajte článok

Pridaj komentár