Decembrové novinky na knižnom trhu

Blížia sa Vianoce- najkrajšie sviatky v roku a vy neviete, čím obdarujete svojich blízkych? Potešte ich dobrou knihou.  Kníhkupectvo KnihArt v Rimavskej Sobote vám prináša decembrové novinky na knižnom trhu.

Horúcimi novinkami sú tituly: Dávid Winkler-Riman, Juraj Červenák-Hradba západu, Maxim E. Matkin-Zvláštne šťastie, Marek Vagovič a spol.-Umlčaní (Príbeh Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej), Agnes Martin-Lugand- Šťastie uniká pomedzi prsty, Ken Follett-Piliere moci, Lynda la Plante-Vdovy, Michal Slanička- Na Vianoce mi nevolajte, Rodinná Biblia.

Pre detičky vyšli knižky: Krtko v zime, Vianočné rozprávky, Dvanásť nocí zázrakov, Moja vianočná knižka, Biblické príbehy pre neveriace deti.

Najhorúcejšou  novinkou je kniha Umlčaní. Je príbehom Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Cez autentické výpovede rodiny, priateľov, učiteľov a kolegov skladá pôsobivú mozaiku dvoch mladých životov, ktoré vo veku 27 rokov umlčala ruka nájomného vraha.

Na portréte Jána a Martiny sa podieľalo 14 novinárov pod vedením šéfa investigatívy Aktuality.sk Mareka Vagoviča. Autori navštívili aj miesta, kde Ján a Martina vyrastali a ktoré kreovali ich osobnosť. Súčasťou portrétu je pohľad do zákulisia novinárskej práce.

Samostatnú časť knihy tvoria odhalenia Jána Kuciaka zasadené do politických súvislostí. Na základe analýzy dostupných informácií a rozhovorov s dôveryhodnými zdrojmi mapuje osudnú februárovú noc aj doterajší priebeh vyšetrovania.

Cennou súčasťou knihy je prvý a jediný profilový rozhovor s Jánom Kuciakom. Nechýba ani prelomová reportáž o prepojení talianskej mafie na najvyššie poschodia slovenskej politiky. Kniha je poctou dvom odvážnym mladým ľuďom aj pokračovaním ich odkazu. Spájal ich zmysel pre spravodlivosť a život v pravde, ktorá môže zmeniť každého z nás.

Vyšla aj exkluzívna Rodinná Biblia. Je predovšetkým zdrojom nádeje a viery. Zároveň však slúži aj na zaznamenávanie dôležitých udalostí v rodine. Narodenie alebo úmrtie, svadba či iné významné míľniky.

Rodinná Biblia sa stane jedinečnou pamäťou vašej rodiny. Posledných 10 strán je vyhradených pre váš rodokmeň. Založte tradíciu , v ktorej budú pokračovať vaše deti a deti vašich detí a zanechajte budúcim generáciám hodnotné dedičstvo.

Rodinná Biblia obsahuje vzácne ilustrácie z vyše 40 knižníc sveta, ktoré zachytávajú známe i menej známe biblické výjavy a nájdete v nej 356 iluminácií vybratých zo vzácnych starých rukopisov. Nájdete v nej kompletné znenie Starého a Nového zákona v preklade Spolku svätého Vojtecha, príhovor pápeža Františka a riaditeľky Vatikánskejapoštolskej knižnice Mag. Dr. Christine Marie Grafingerovej, 365 reprodukcií zo stredovekých Biblií, iluminácií, vzácnych miniatúr a ozdobných iniciál, rodokmeň pre vašu rodinu, luxusné puzdro s odnímateľným krížom, ktorý si môžete zavesiť na stenu. Väzba je so slepotlačou a zlatou razbou.

Na Vianoce mi nevolajte je vianočný príbeh, ktorý chutí a vonia. Aký je jeho dej?  Maruška je ako prskavka. Na pódiu spievajúc ľudové piesne žiari, v súkromí niekedy prská. Svojho Adama miluje rovnako ako Vianoce. Dala mu už všetko, čo žena dokáže mužovi dať! Lásku, pozornosť, inšpiráciu, opateru. Jedno mu však doteraz dať nedokázala. Dieťa! A pritom už skúsila všetko. Každý pokus sa však skončil jednou čiarkou na tehotenskom teste. Už zostáva len posledná možnosť.

Využije ju? Alebo sa premení na prskavku, ktorá naveky zhasne? Čo všetko sa môže stať, keď si na tri dni vypne mobilný telefón? Sústredená na jediný problém prestáva vnímať všetkých, ktorí jej boli doteraz vzácni. A to všetko na pozadí vianočných zvykov,ktoré síce moderná doba zmenila ale nič im neubrala na príťažlivosti.

Na Vianoce mi nevolaj! Pečiem. – vianočný príbeh, ktorý chutí a vonia. Súčasťou knihy je aj príloha s fotografiami a receptami na tradičné vianočné a novoročné pochúťky, ktoré autor tým najpríjemnejším spôsobom zakomponoval do deja románu.

V sortimente Kníhkupectva KnihArt nájdete aj kalendáre a diáre na rok 2019, množstvo krížoviek, dobrodružné knihy pre deti a mládež, nechýba ani ezoterická a motivačná literatúra, malé knižky citátov na rôzne témy, relaxačné omaľovánky nielen pre deti, ale aj dospelých, Evitovky za skvelú cenu, mesačník Evita, CD hudobné, aj pre deti. Kníhkupectvo KnihArt sídli na Francisciho ul. 1 v Rimavskej Sobote (oproti VÚB).

Pracovníci kníhkupectva želajú všetkým zákazníkom príjemné prežitie vianočných sviatkov, úspešný a šťastný nový rok 2019 s dobrou knihou v ruke. Ďakujeme všetkým za Vašu priazeň a tešíme sa na Vašu návštevu aj v novom roku.

Autor: Marta Kanalová, zdroj: Kníhkupectvo KnihArt

 

Publikované 6. 12. 2018

 

Zdieľajte článok

Pridaj komentár