Adventný program v meste je známy, ponúkne množstvo podujatí

Najkrajšie sviatky roka sa nezadržateľne blížia aj do nášho mesta. Mesto Rimavská Sobota a Mestské kultúrne stredisko zverejnilo program, na ktorý sa môžu obyvatelia tešiť počas adventného obdobia. Pomenovali ho Adventné drobnosti 2018 a ponúkne podujatia pre všetky generácie.

V Gemersko-malohontskom múzeum v Rimavskej Sobote sa 30. novembra uskutoční zaujímavá prednáška Mágia stridžích dní, ktorá predstaví zvykoslovie  od Kataríny po Luciu. Premietať sa bude aj filmový dokument Vianoce na Gemeri o predvianočných a vianočných zvykoch v regióne.

V sobotu, 1. decembra o 16:30 hod. prebehne na Hlavnom námestí tradičné požehnanie adventného venca a zapálenie prvej adventnej sviečky. V ďalších dňoch nebude chýbať ani Benefičný program Slovenského červeného kríža, ktorý sa uskutoční 3. decembra o 17:00 hod. v Dome kultúry. V tomto kultúrnom stánku bude 7. decembra od 13:00 hod. pripravená pre všetkých ľudí dobrej vôle obľúbená Vianočná burza nápadov a lásky.

Tento rok do mesta zavíta aj kamión Coca-Cola. Stane sa tak 20. decembra popoludní o 16.00 hod. a na  Hlavné námestie prinesie plno zábavy a vianočnej pohody.

Čaro Adventu si vychutnáte aj za zvukov vianočných kolied a piesní. Pravú vianočnú  atmosféru navodia  hudobné vystúpenia folklórnych súborov, žiakov tunajších škôl, ale aj známych osobností. Už 10. decembra o 18:00 hod. to bude Adventný koncert Harang csendül s Viki Rákovou v maďarskom jazyku, ktorý sa uskutoční v divadelnej sále Domu kultúry. V Dome Matice slovenskej vám 14. decembra o 14:30 hod. zavinšujú  deti z Centra voľného času Relax počas programu My sme malí koledníci a o 17:00 hod. sa v Dome kultúry uskutoční Adventný program tanečného odboru Základnej umeleckej školy. V piatok 21. decembra o 18:00 hod.  sa v rímskokatolíckom kostole bude konať program CVČ Relax Nesieme vám novinu.

V adventnom programe nemôžu chýbať ani podujatia tunajšej Knižnice Mateja Hrebendu. Tá si pre žiakov i verejnosť pripravila rôzne prednášky, čítania, literárne hodiny, ale aj tvorivé dielne a výstavy.

K adventnému obdobiu v Rimavskej Sobote patria aj tradičné vianočné trhy na Hlavnom námestí. V tomto roku sa uskutočnia 12.-13. decembra.  Tohtoročný adventný program ponúkne naozaj množstvo výborných podujatí, stačí si len vybrať.

 

 

Publikované 30. 11. 2018

Zdieľajte článok

Pridaj komentár