Viliam Vaš- poďakovanie voličom a čitateľom Gemerlandu

Ja, Viliam Vaš, kandidát na primátora mesta Rimavská Sobota a kandidát na poslanca za 4.obvod Západ, Sobôtka, Kľačany v tohoročných komunálnych voľbách vyjadrujem poďakovanie svojim voličom za dlhoročnú –vyše 16-ročnú- podporu v miestnej politike.

Súčasne gratulujem novým i staronovým zástupcom občanov v rimavskosobotskej samospráve k ich zvoleniu a prajem mnoho schopností, síl a zdravia pri obhajovaní záujmov nášho mesta a občanov!

Zároveň ďakujem všetkým čitateľom, komentujúcim a prispievateľom internetovej stránky www.gemerland.sk, ktorí od 17. novembra 2006 čítali moje príspevky, týkajúce sa bolestí nášho mesta a jeho obyvateľov.  Od teraz prosím všetkých čitateľov, aby v prípade svojich problémov kontaktovali iné médiá nášho mesta a najmä svojich staronových a nových zástupcov v mestskej samospráve.

Viliam Vaš

 

Vas Vilmos, Rimaszombat hármas számú polgármester jelöltje és a Nyugat lakótelep Szabadka, Kelecsény- 4.körzet képviselő jelöltje- az idei önkormányzati választásokon, köszönetemet szeretném kifejezni választóimnak a hosszú távú – több mint 16 éves-szavazói támogatásukat. Ugyanakkor gratulálok a rimaszombati önkormányzat új és újraválasztott képviselőinek, és kívánok nekik sok képességet, erőt és egészséget a városunk és a polgárok érdekeinek védelmében!

Ugyanakkor, köszönetemetfejezem ki minden Gemerlandolvasóinak, kommentátornak és bedolgozónak, akik 2006. november 17. óta olvastákvagy kommentálták hozzászólásaimat. Mostantól megkérema kedves olvasóinkat, hogy tüzes problémáitjelezzék más médiánál,de főleg az új városi önkormányzat és képviselői által.

Vas Vilmos

 

 

Publikované 11. 11. 2018

 

Zdieľajte článok

Diskusia

  1. Nechcem byť zlý, ale podľa mňa vaša koalícia SMK-KDH bola len fraškou. Vlastný gól. Preto vypadli aj ostatní, voliči chceli asi zmenu. Zmena mala prísť, ale bohužiaľ aj na primátorskej lavičke, hoci teraz Šimko bude mať sakra ťažkú robotu s "opozíciou". 🙂

  2. Naši analytici to tiež tak vyhodnotili, že slovenskí voliči nás v koalícii považovali za SMK. A maďarskí volili "nových" Maďarov a hlavne Šimka. Ale fraškou to určite nebolo, skôr zrkadlom súčasného stavu rimavskosobotskej tolerancie hlasujúcich voči maďarskej menšine ! 🙁

    Zmena ani nemohla prísť, keďže hlasujúcim dôchodcom postačuje iba asfalt a Kurinec. A žiaľ na svojich vnukov nemyslia… A na druhej strane boli pod vplyvom agresívnej kampane, tak kompromisne zahalsovali za nových poslancov.

    Aká opozícia ? Šimko s nimi zametie ako s predchádzajúcou. Jediní skutoční oponenti tam budú Juhász a spol. (neviem kto sa k nemu pripojí?).

  3. Neviem na ktoré návrhy myslíte, ale zrejme nepoznáte celkom dobre zákonné kompetencie a možnosti primátora, Nehovoriac o jeho nadaní vkladať návrhy mimo rozpočtu, či po rozpočtových novelách alebo, aj bez predošlého rokovania v MsZ. 🙁

  4. Vilo, viem že som sem pár krát napísal nie práve lichotivé veci – ale som raz taký, keď
    ma niečo nase… tak to musí von. Tak prosím prepáč. Aj keď nevieš komu. A tiež si myslím že za tie roky čo si robil pre ľudí v RS sa patrí poďakovať a nie len kritizovať.
    Ľudia robia chyby ako v osobnom živote tak aj v politike. Tak to je. Takže vďaka.
    Želám Ti všetko dobré a hlavne pevné zdravie.

  5. notykoki: Mňa kritika nehnevá, veď sám kritizujem nešváry v smaospráve, nespravodlivosť voči schopným zamestnancom a netransparentné či nezákonné hospodárenie s financiami daňových poplatníkov. To bola roky moja hlavná úloha a vďaka občanom som sa ju snažil plniť podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia. Nikoho som neoklamal, neokradol a ani nezbohatol v politike, tak sa môžem hocikomu pozrieť smelo do očí. Nemám však rád dvojtvárnosť, nespravodlivé osobné ataky, intrigy a nečestnú hru- to je však všetko márnosť a raz všetko pominie a tak aj ja každému prepáčim a odpustím všetko. A na súdenie je tu Najvyšší Stvoriteľ všetkého. Takže notykoki: Boh s Tebou a s Rimavskou Sobotou. A samozrejme, ďakujem za úprimné vyznanie a želania. 🙂

  6. Luis: Ďakujem za priania a aj ja Vám želám, šťastný a spokojný život v centre Gemera.
    Gemerland končí 12 rokov po svojom začiatku 17.novembra 2006. Asi už dozrel čas životnosti tohto mediálneho produktu. Už pár rokov sme sledovali nezáujem sponzorov a reklamných partnerov o naše médium. A ako určite viete, aj Marte (už takmer pred 3 rokmi) bolo znemožnené, aby mohla ako novinárka fungovať v mestských médiách na profesionálnej úrovni. Dodnes nikto jej to nevysvetlil PREČO! A tak sama, zo svojich finančných zdrojov, ťahala Gemerland za tie roky. Medzitým dostala zaujímavé ponuky, kde si cenia jej odbornosť a profesionalitu. A v súčasnosti pracuje externe pre známu organizáciu v BA. Už niekoľko rokov premýšľa o ukončení amatérskej mediálnej činnosti.
    Takže, Gemerland koncom novembra 2018 končí a stránka už bude pre čitateľov nedostupná. Večne nič nefunguje a najmä nie bez finančnej a čitateľskej podpory. Už vyše roka sledujeme výrazný trend poklesu záujmu o regionálne spravodajské e-médiá . Dôvodom môže byť aj presun čiateľského záujmu do sociálnych sietí.
    Okrem toho, v RS existuje dostatok médií na tomto trhu a sú platené mestom resp, reklamnými partnermi. Navyše, nemá zmysel robiť duplicitné spravodajstvo. Aj z toho dôvodu sme pred takmer 3 rokmi preladili na "politicko-spoločenské" médium. Dokonca, ľudia už v súčasnosti strácajú záujem o veci verejné, napriek nášmu burcovaniu a kritickým článkom! Príčiny sú nám jasné a tie nedokážeme zmeniť.

    Navyše aj naša snaha, viac otvoriť ľuďom dianie v samospráve, skončila fiaskom. Naše očakávané väčšie priblíženie sa do politiky mesta nebolo akceptované voličmi mesta a ani v našich volebných obvodov. To berieme ako signál verejnosti, že naša úloha ako osvetľovačov komunálnej politiky už skončila. Prenechávame náš priestor konkurencii a želáme jej úspešné pôsobenie na tomto úzkom RS-mediálnom trhu.

    PS O presnom termíne ukončenia našej činnosti a dostupnosti GL budeme ešte verejnosť a našich čitateľov informovať.

  7. Pán Vaš, ďakujem za odpoveď. Pani Martuške tiež želám všetko dobré do ďalších profesionálnych rokov života. A samozrejme všetko dobré jej želám aj v súkromí. Naše cesty sa kedysi stretl ( s pani Martuškou a v dobrom) a i

  8. Pán Vaš, ďakujem za odpoveď. Pani Martuške tiež želám všetko dobré do ďalších profesionálnych rokov života. A samozrejme všetko dobré jej želám aj v súkromí. Naše cesty sa kedysi stretl ( s pani Martuškou a v dobrom) a i

  9. Pán Vaš, ďakujem za odpoveď. Pani Martuške tiež želám všetko dobré do ďalších profesionálnych rokov života. A samozrejme všetko dobré jej želám aj v súkromí. Naše cesty sa kedysi stretli ( s pani Martuškou a v dobrom) a i

  10. Jozef Šimko a Štefan Szántó si myslia po voľbách, že Gemerské zvesti sú ich vlastným médiom, a tak kopú do “politickej mŕtvoly” a pokúšajú sa zosmiešniť “neúspešného kandidáta na primátora” v ich typickom slepačom kotkodáku. To však dve pomazané hlavy (jeden z nich nikdy v živote v žiadnej samosprávnej funkcii nekandidoval a k funkcii prednostu úradu sa dostal ako slepé kura k zrnu- asi preto ten názov Kotkodák) zabúdajú na príslovie o Božích mlynoch (a ten druhý aj na moju 6-ročnú pomoc!). Avšak, raz aj k nim dorazí pani s váhami a nastolí spravodlivosť!

    Obaja zabúdajú aj na to, že ako kandidát na poslanca Mgr.Viliam Vaš získal 8. najvyšší počet hlasov zo všetkých kandidátov v meste a napriek tomu sa nestal poslancom MsZ (so 713 hlasmi ctených občanov, teda iba o mínus 106 oproti roku 2014).
    Ale asi som bol slabý poslanec, nič som nevybavil pre ostatných nehlasujúcich 52 % občanov nášho mesta, a tak si “hanebnú” prehru zaslúžim! Ale predsa len ďalší 203 hlasujúci občania Rimavskej Soboty (čo dokopy je to 916 občanov) mi naznačili, že mi veria a ďakujú za moju vykonanú 16-ročnú prácu ich zástupcu v mestskom parlamente.

    Nehovoriac, o bývalej dvojnásobnej šéfredaktorke GZ (a raz navyše aj GH), ktorá okrem toho, že dvakrát vyhrala výberové konania do novín, tiež významne pomohla so svojím Gemerlandom k 2-násobnej výhre súčasného “vlastníka mesta”, a ktorú- nikto nevie- prečo vyhodil z úradu resp. nútil podpísať pracovnú zmluvu do vtedy neexistujúcich novín !?Asi ako “odmenu” za jej záslužnú prácu a jeho podporu. A teraz si dovoľuje- ako občianku vlastného mesta- ju “vysťahovať” a posiela skúšať šťastie inde… 🙁
    Smutné to mesto, kde hlava zosmiešňuje svoje telo a vyháňa preč čo najďalej od sídla mozgu !

Pridaj komentár