Príďte voliť, nenechajte za seba rozhodnúť iných

V sobotu, 10. novembra 2018  budú prebiehať komunálne voľby. Budeme si vyberať nielen starostov a primátorov, ale aj poslancov do miestnych a obecných zastupiteľstiev. Volebné miestnosti budú otvorené od siedmej hodiny rána do desiatej večer.

Voliť môže každý občan Slovenskej republiky, ale aj cudzinec, ktorý má v obci trvalý pobyt. Dostaviť sa treba do volebnej miestnosti v tejto obci, nie je teda možné hlasovať zo zahraničia ani z iného miesta na Slovensku.

Výnimku majú ľudia s vážnymi zdravotnými problémami. Tí môžu požiadať o to, aby za nimi prišli členovia komisie s prenosnou urnou. Aj oni sa však musia nachádzať na mieste svojho trvalého pobytu. Pri príchode do volebnej miestnosti sa musí každý preukázať platným občianskym preukazom.

Aj keď mnohí ľudia nemajú záujem o veci verejné, je dôležité ísť k volebným urnám. Kto nevolí, nechá za seba rozhodovať druhých! A tí zvyčajne vyberajú a nechajú rozhodovať za seba tých, ktorých by ste Vy ani vo sne nevolili! A tak nenechajte, aby tí druhí nepriamo rozhodovali o Vašej budúcnosti.

Veci verejné sa totiž týkajú každého z nás. Preto nám nemôže byť jedno, kto bude zastupovať nás-občanov počas štyroch rokov. Vo vedení miest a obcí a v zastupiteľstvách by mali byť  ľudia, ktorí sa vyznajú v samosprávnych veciach a budú riešiť požiadavky ľudí. V sobotu, 10. novembra, môžete rozhodnúť o ďalšom smerovaní obcí a miest. Príďte voliť a nenechajte za seba rozhodnúť iných.

Autor: Marta Kanalová, majiteľka internetových novín Gemerland.sk

 

Publikované 9. 11. 2018

Zdieľajte článok

Pridaj komentár