Husací festival-Liba Fesztivál s vynikajúcou atmosférou

Kačacie a husacie špeciality, bohatý kultúrny program a dobrá nálada dominovala na podujatí Husací festival-Liba Fesztivál. Konal  sa v nedeľu, 4. novembra na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote.

Vystúpili na ňom kapely Csillagvirág, Elán Forever a Poker. Hlavnou hviezdou bol známy maďarský hudobník Nagy Feró.  Moderovala Marika Polgáriová. Súčasťou podujatia bolo predstavenie kandidátov na poslancov do mestského zastupiteľstva slovensko-maďarskej koalície SMK-MKP a KDH. Vo farbách tejto koalície kandidujú: Marta Kanalová, Ing. László Rigó, Mgr. Attila Sebők, Ing. Zoltán Bán, Mgr. Zsolt Főző, Mária Páko, Ferenc Auxt, Mgr. Gizela Kubačková, Ing. Ferenc Tóth, Attila Halász, MUDr. Péter Juhász, Ing. Zoltán Cziprusz a Mgr. Viliam Vaš, ktorý sa uchádza aj o hlasy voličov ako kandidát na primátora Rimavskej Soboty. Jej volebným mottom je Spolu za Sobotu- Együtt Rimaszombatért,

Túto koalíciu prišli podporiť aj europoslanec Ivan Štefanec (KDH) a politik József Berényi (SMK-MKP), ktorý je aj podpredsedom Trnavského samosprávneho kraja. „Veľmi sa teším koalícii KDH a SMK-MKP v Rimavskej Sobote, pretože je založená na prirodzených hodnotách, ktoré spolu zdieľame aj v Európskom parlamente. Obe strany veľmi dobre spolupracujeme  a verím, že aj spolupráca v Rimavskej Sobote, založená na prirodzených základoch, bude úspešná, ako aj samotná koalícia,“ vyjadril sa I. Štefanec.

Dodal, že si uvedomuje, že tento región je postihnutý nezamestnanosťou a je potrebné vybudovať infraštruktúru, aby sem prišli investori. „Vieme pomôcť takým spôsobom, že budeme podporovať čo najviac europrojektov pre Slovensko a tlačiť na vládu, aby čo najviac peňazí išlo predovšetkým do infraštruktúry zaostalých regiónov, lebo to sú najlepšie využité peniaze, keď sa zlešia cesty ale aj informatizácia,“ uzavrel Štefanec.

Autor: Marta Kanalová

 

Publikované 4. 11. 2018

Zdieľajte článok

Pridaj komentár