O futbale bude predsa reč

Ako sme vás informovali v článku Posledné zasadnutie mestského parlamentu v tomto volebnom období rimavskosobotskí posladnu zasadnú v stredu, 31. októbra. Reč bude aj o futbale, i keď tento bod nie je v programe rokovania, ktorý je zverejnený aj na oficiálnej stránke mesta.

Pretože skupina poslancov- členovia mimoriadnej komisie, vytvorenej na rokovanie o Mestskej futbalovje akadémii (MFA): Ferenc Auxt, Miroslav Bitala, Jozef Tóth, Viliam Vaš predložia na rokovanie mestského zastupiteľstva bod: Zmluva o spolupráci uzavretá medzi Mesto Rimavská Sobota a Mestskou futbalovou akadémiou Rimavská Sobota,s.r.o.

To bude prvý významný krok pre fungovanie futbalovej akadémie v našom meste, ktorá predpokladá najmä: značné počiatočné investície (cca 4mil. Eur) maďarského partnera do infraštruktúry a rekonštrukcie štadióna, spoločné priebežné (ročné) príspevkové investície do fungovania spoločnej firmy MFA a výchovu športovcov, prevažne detí a mládeže nášho mesta.

Ostatné kroky (Spoločenská zmluva, zámery a schválenie prenájmov mestských pozemkov, resp. zariadení, príp. dodatky základnej zmluvy) prídu na rad už v budúcom novom zastupiteľstve.

Autor: Marta Kanalová

 

Publikované 30. 10. 2018

Zdieľajte článok

Pridaj komentár