Októbrové novinky na knižnom trhu

Október je sprevádzaný sychravým, daždivým počasím. Môžete si ho spríjemniť tak, že sa začítate do dobrej knihy. Kníhkupectvo KnihArt v Rimavskej Sobote vám prináša októbrové novinky na knižnom trhu.

Novinkami sú knihy: Tiffany Reiszová-Siréna, Rodení hriešnici, Gabriel Tallent-Moje najdrahšue zlatíčko, Tom Hanks-O nezvyčajných ľuďoch a písacích strojoch, Laura Rubyová-Včelia kráľovná, Julia Drosten-Levica z Mogadoru, Hana Repová-Ak mi dovolíš, Boh plače potichu, Gary Vaynerchuk.- Na plný plyn!,Chloe Benjamin-Nesmrteľní, Agatha Christie- Záhada troch štvrtín,

Pre deti vyšli knižky: Gerda-príbeh veľryby, Dobrý deň, malý tučniak, Ilustrovaný atlas neuveriteľných faktoch o zvieratách, Kniha súbojov-stránky plné hier pre celú rodinu.

Tiffany Reiszová, jedna z najpopulárnejších amerických spisovateliek, sa svojou sériou Rodení hriešnici okamžite zaradila medzi autorov najpredávanejších kníh. Jej dielo získalo množstvo ocenení, medzi ktorými nechýba ani cena RITA® udeľovaná v USA za najlepší erotický román roka.

Nora Sutherlinová, hlavná hrdinka románu Siréna, je úspešná autorka erotických kníh, ktoré sú prijímané s obrovským nadšením čitateľov. Jej posledný rukopis je však iný, vážnejší a osobnejší. Nora verí, že práve tento román si získa skutočné uznanie kritiky. No všetko má v rukách prísny redaktor Zachary Easton, ktorý je ochotný spolupracovať na knihe, len ak ju Nora celú prepíše. Spolupráca so Zacharym je náročná… no najmä vzrušujúca. Hoci sa Nora Sutherlinová domnieva, že vie prekračovať hranice vlastných možností, vo svete, kde je vášňou bolesť, nie je nič jednoduché.

Keď roku 2009 vyšla Garymu Vaynerchukovi kniha Roztoč to!, rýchlo sa stala svetovým bestsellerom. Vyzdvihuje v nej silnú osobnú značku, lebo ju pokladá pre úspešné podnikanie za kľúčovú. V knihe Na plný plyn! zase vysvetľuje, prečo je osobná značka v súčasnosti ešte dôležitejšia, približuje čitateľom svoj unikátny pohľad na zmeny vo svete biznisu aj na stále platné princípy. Autor sa s vami podelí aj o príbehy podnikateľov, ktorí vďaka knihe Roztoč to! nevídane zbohatli, a to nielen finančne. Tajomstvo ich (aj autorovho) úspechu spočíva v tom, že sa rýchlo zorientovali v sociálnych sieťach a spravili všetko pre to, aby s ich pomocou vyžmýkali svoj potenciál do poslednej kvapky.

V knihe Na plný plyn! sa dozviete, ako pri tom postupovali. V tejto pútavej, praktickej a inšpiratívnej knihe Gary Vaynerchuk rozpitváva najpopulárnejšie sociálne médiá súčasnosti, aby si každý, od inštalatéra po zubárku, našiel vhodnú platformu pre svoj nosný obsah. Kniha ponúka teoretické rady aj praktické postupy, ako preraziť na sociálnych sieťach.  Je najmodernejším sprievodcom na ceste k vášmu profesijnému aj finančnému úspechu. Nie je však návodom na to, ako zbohatnúť. Ponúka skôr usmernenia, ako žiť podľa vlastných pravidiel.

„V tejto knihe sa dočítate o ľuďoch, čo mali strach presne ako vy. Mali záväzky, aké máte aj vy. Hovorili im, že nemajú rozum, že zbytočne riskujú a správajú sa ako nezodpovední pubertiaci. No predsa v sebe našli odvahu vrhnúť sa do práce – a napokon dosiahli úspech. Ak by som mal zhrnúť hlavnú myšlienku tejto knihy, povedal by som toto: Len vlastné pochybnosti vám bránia vybudovať si úspešnú kariéru a žiť šťastný život.“

Svetlo sve uzrel aj deketívny román Záhada troch štvrtín (Agatha Christie). Po obrovskom úspechu románov Vraždy s monogramom a Záhada zavretej schránky sa britská spisovateľka Sophie Hannahová opäť rozhodla oživiť najobľúbenejšieho detektíva na svete – legendárny Hercule Poirot sa vracia na scénu v rafinovanom, diabolsky zosnovanom detektívnom príbehu, odohrávajúcom sa v Londýne 30. rokov minulého storočia.

Keď sa Hercule Poirot jedného dňa vráti po obede domov, predo dvermi ho čaká neznáma žena. Rozčúlene sa ho pýta, prečo jej poslal list, v ktorom ju obvinil z vraždy Barnabasa Pandyho, hoci ona toho človeka nikdy nestretla ani o ňom nepočula. Ibaže ani Poirot o Barnabasovi Pandym nikdy nepočul a nikoho z vraždy neobvinil. Otrasený vojde do bytu, kde ho už čaká ďalší návštevník – neznámy muž tvrdí, že ráno dostal od Poirota list, v ktorom ho obvinil z vraždy Barnabasa Pandyho.

Koľko takých listov existuje? Kto ich poslal a s akým úmyslom? A napokon, kto je Barnabas Pandy? Je mŕtvy, a ak áno, zavraždili ho? Podarí sa slávnemu detektívovi nájsť odpovede na tieto otázky bez toho, aby zároveň ohrozil životy ďalších ľudí?

V sortimente Kníhkupectva KnihArt nájdete aj kalendáre a diáre na rok 2019, množstvo krížoviek, dobrodružné knihy pre deti a mládež, nechýba ani ezoterická a motivačná literatúra, malé knižky citátov na rôzne témy, relaxačné omaľovánky nielen pre deti, ale aj dospelých, Evitovky za skvelú cenu, mesačník Evita, CD hudobné, aj pre deti.

Kníhkupectvo KnihArt sídli na Francisciho ul. 1 v Rimavskej Sobote (oproti VÚB). Tešíme sa na Vašu návštevu.

Autor: Marta Kanalová

 

Publikované 3. 10. 2018

Zdieľajte článok

Pridaj komentár